Gelişen Teknoloji sayesinde Drone yani insansız hava araçlarının en çok kullanıldığı alanlardan bir Tarım’dır. Zirai Drone ile Sulama, Drone İle Toprak Analizi yapmaktan tutunda hububat hasat analizi, zararlı haşere tespitine kadar her şey drone ile çok kolay ve çok kısa zamanda yapılmaktadır.
ANALİZ
Bu çalışmadaki temel amaç, yetişen tarla bitkilerinin dijital fotoğraflar ile toplanan dataların görüntü işleme teknikleri ile işlenmesinden sonra spektral bitki ışımalarından faydalanarak sınıflandırma, hastalık takibi, rekolte tahmini, bitki sayımı yapılmasıdır. Tarım sektöründe çok kıymetli olan bu bilgiler elde edebilmek için analiz yapılır.
Drone teknolojisi ile ilaçlama ve gübrelemenin getirdiği avantajlar göz ardı edilemez. Günümüzde 40 litreye kadar sıvı 50 kilograma kadar katı faydalı yük kapasitesine sahip drone teknolojileri mevcuttur. Bu teknolojilerin bir diğer avantajı ise şirketimiz bünyesinde hali hazırda çalışmalarını yürüttüğümüz gerekli bilgi ve beceriye sahip olduğumuz bitkisel indeks haritalarını bu teknolojilere entegre bir şekilde tanıtıp çalıştırabilmek. Akıllı gübreleme ve ilaçlama yapabilmek bölgesel olarak yabancı ot ve haşere ilaçlamalarını gerçekleştirebilmek eski bir metot olan kapama ilaçlama yönteminden çok daha ekonomik ve tasarruflu olması bu teknolojinin en büyük avantajlarındandır. Dronun tarımdaki faydaları:
Traktör Kullanımına Bağlı Akaryakıt Masrafına Son
Dengeli Spreyleme Yöntemi
Geleneksel Yöntemlere Kıyasla %40'a Varan İlaç Tasarrufu
Traktör Tekerlek İzinden Kaynaklanan Rekolte Kaybına Son